Scheren

Veruit de meeste gebruikte ontharingsmethode van de schaamstreek is het scheren. In tegenstelling tot waxen of epileren is het scheren van je schaamhaar vrijwel pijnloos. Je kan het vergelijken met het scheren van je benen of in het geval van de mannen: je baard. Als je toch pijn ervaart bij het scheren is dit meestal ingebeelde pijn omdat je bang bent dat je je gaat snijden of je doet het helemaal verkeerd. Daarom deze handleiding.

Hieronder vind je zowel voor vrouwen als mannen een stappenplan om je schaamhaar veilig en pijnloos te scheren. Voor je begint is het aan te raden om een nieuw en scherp scheermesje (geen wegwerpmesje!) te gebruiken zodat je de haartjes afscheert in plaats van uittrekt (Tip: kijk eens in onze shop). Gebruik geen elektrisch scheerapparaat dat niet geschikt is voor de schaamstreek. Dit kan zeer pijnlijke wondjes opleveren.

Verder gaat het scheren van je schaamhaar gemakkelijker en sneller in de douche of in bad om de simpele reden dat nat haar veel zwakker is dan droog haar. Een natte huid glijd ook beter dan een droge huid. Als extra “glijmiddel” kan je nog scheerschuim of scheergel gebruiken maar dit is eigenlijk niet nodig. Met enkel water of water en zeep gaat het ook.

Voorbereiding

Voordat je met het echte scheerwerk begint moet je eerst je schaamstreek voorbereiden. Als dit je eerste keer is dat je je schaamhaar scheert of als je terug lang schaamhaar hebt is het best om dit eerst kort te knippen met een schaar of trimmer. Als je je lange schaamharen wil afscheren met een scheermesje gaat je scheermesje helemaal verstopt zitten waardoor je je haren uittrekt. Dit is dan ook zeer pijnlijk.

Is dit de eerste keer dat je je schaamhaar scheert? Gebruik dan voor alle zekerheid een goede scheerschuim of gel zodat het mesje soepel over je schaamhaar kan glijden. Breng het scheerschuim voldoende dik aan maar zorg er voor dat je een goed zicht hebt zodat je kan zien waar je je scheert. Vermijdt ook dat het scheerschuim in contact komt met je eikel of vagina. Het is niet schadelijk maar kan wel een brandend gevoel geven.

Controleer vooraf ook in welke richting je schaamhaar groeit. Het is gemakkelijker om met de groeirichting mee te scheren maar dit bezorgt je geen perfect glad resultaat. Tegen de groeirichting scheren geeft je dan weer wel een perfect glad resultaat maar zo kan je wel wondjes maken. Het beste is om eerst met de groeirichting mee te scheren en daarna nog een keer tegen de groeirichting in. Zo bekom je het perfecte resultaat.

Mannen

Begin met het scheren van het schaamhaar net onder je buik en boven je penis. Deze “schaamhaar -driehoek” is het gemakkelijkste om mee te beginnen. Vervolgens doe je de randen van je penis, gevolgd door je balzak. Het scheren van je balzak gaat vaak gemakkelijker als je lichtjes door je knieën gaat en je penis ‘omhoog trekt’. Zo wordt de huid van je balzak strakker waardoor het scheren beter gaat.

Spoel je schaamstreek na het scheren af met overvloedig veel water of ga nog eens snel in de douche. Je kan altijd nog eens overnieuw beginnen als je nog niet het gewenste resultaat hebt.

Vrouwen

Begin net zoals bij de mannen met het scheren van je schaamhaar net onder je buik en boven je schaamlippen. Deze driehoek is het gemakkelijkste om mee te beginnen. Voor het scheren van de schaamharen bij je schaamlippen is het het gemakkelijkste als je gehurkt gaat zitten. Zo komt je huid in je schaamstreek strakker te staan en gaat het scheren vlotter.

Spoel je schaamstreek na het scheren af met overvloedig veel water zodat alle haartjes en scheerschuimresten weg zijn. Spoel ook je binnenste en buitenste schaamlippen eens goed af.

Na het scheren

Sommige mensen vinden het fijn om na het scheren hun pas gescheerde schaamstreek in te smeren met een vochtinbrengende lotion of met talkpoeder. Dit voorkomt dat de huid droog wordt en gaat irriteren. Het is echter niet noodzakelijk.

Zo, je hebt nu een mooi gladde geschoren schaamstreek.. Wat nu? Wel, na een paar dagen zullen de haartjes weer gaan groeien en dit zal gegarandeerd voor jeuk zorgen. Het is ook mogelijk dat er rode bultjes of puistjes in je schaamstreek komen. Dit zijn echter maar tijdelijke verschijnselen en zullen verminderen of zelfs compleet verdwijnen na de 4de of 5de scheerbeurt. Blijven scheren is dus de opdracht!

 • m.post

  november 11th, 2011

  Beantwoorden

  ik ga voor het eerst mijn schaamhaar afscheren hoe kan ik dat het beste doen?

  • Schaamhaar

   november 12th, 2011

   Beantwoorden

   Net zoals hierboven beschreven: eerst kort knippen met een schaartje, vervolgens scheren.

   • M.Post

    november 26th, 2011

    Beantwoorden

    bedankt voor je reactie

 • x

  januari 8th, 2012

  Beantwoorden

  Hmm nooit gedacht dat ik dit nu eens echt serieus zou gaan opzoeken… Maar na alles wat ik hier heb gelezen zijn er nog een paar tips, toch wel handig zo’n site!

  • kast

   juni 19th, 2012

   Beantwoorden

   Kan deze reactie alstublieft verwijderd worden (met de foto inclusief deze). Ik weet niet hoe de foto er bij is gekomen maar dit vind ik niet bepaald fijn als u begrijpt wat ik bedoel….

   • Schaamhaar

    juni 21st, 2012

    Beantwoorden

    Beste,

    De foto’s bij de reacties worden automatisch verkregen van je gravatar profiel. Je kan dit bij Gravatar aanpassen of een ander emailadres gebruiken op onze website.

 • bart

  april 23rd, 2012

  Beantwoorden

  sinds kort gebruik ik scheerolie voor baard en intieme delen te scheren. super glad scheren en je ziet perfect waar je scheert. minder irritaties en minder snijwondjes.
  Met scheerzeep zie je niet waar je scheert… vind ik wat eng. En de scheerolie van amanprana is voor vrouwen en mannen, puur natuur zonder chemicalien.
  scheerolie van amanprana : razoli.
  Bart

 • ellen

  april 30th, 2012

  Beantwoorden

  kan je als vrouw mannen scheerschuim voor het gezicht gebruiken voor de vagina?

  • Schaamhaar

   mei 1st, 2012

   Beantwoorden

   Uiteraard is dit mogelijk. Het onderscheid tussen scheerschuim voor mannen en vrouwen zit enkel in het parfum en de verpakking. Voor scheermesjes geldt hetzelfde: hier is het vaak het formaat en de geur van de scheerolie in de dunne strip die verschilt. (scheermesjes voor mannen zijn vaak ook groter en “sterker” uitgevoerd)

 • C

  mei 16th, 2012

  Beantwoorden

  Ook is scheerolie een zeer goed product om zowel de penis als de vagina te scheen. Het is zonder chemicaliën.

  Gemiddeld 2x per week je scheren onder de douche is een ideale advies voor iedereen. Doe ikzelf ook.

 • frida

  juni 1st, 2012

  Beantwoorden

  Ik blijf rode bultjes houden.
  Wat doe ik fout? Of wat kan ik er aan doen?

  • Schaamhaar

   juni 4th, 2012

   Beantwoorden

   Hoi Frida!
   Het is normaal dat je de eerste keren dat je je schaamhaar scheert wat last hebt van irritatie. Het is belangrijk dat je eerst met de haargroeirichting meescheert en eventueel daarna eens voorzichtig tegen de richting in. Zo bekom je een gladder effect. De laatste stap kan dan wel weel meer irritatie veroorzaken als je een gevoelige huid hebt.

   Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende water en scheerschuim gebruikt zodat de haartjes zachter zijn om te scheren. Als je dan nog last hebt van irritatie is het misschien eens een idee om te kijken naar andere ontharingsmethoden? Waxen bijvoorbeeld?

 • Celine D.

  juni 29th, 2012

  Beantwoorden

  Hallo, ik ben een meisje van 11 jaar en ik ga voor de eerste keer mijn schaamhaar afscheren, het is daar een klein bosje. Ik ben niet echt zeker van mezelf, en weet niet echt hoe ik het moet doen. Ik heb wel de uitleg gelezen, maar toch.
  Mijn schaamhaar is nogal redelijk lang, dermee.
  Ik knip het liever allemaal omdat ik het nogal onzeker ben. Want scheren, ik weet het zo niet.
  Hebben jullie advies voor mij ?????
  xxx Celine D.

 • jb

  juli 19th, 2012

  Beantwoorden

  hallo
  ik ben 18 jaar

  als ik mijn balzak scheer
  dan is het glad als ik klaar ben met douchen
  dan voel ik gelijk weer wat haartjes terwijl ik het voor me gevoel allemaal heb weg gehaald

  heeft er iemand soms nog ideeën?
  Ik heb bijna alles al uitgeprobeerd
  gr jb

 • Ronaldo

  oktober 24th, 2012

  Beantwoorden

  Hallo,

  Ik ben 14Jaar en heb vandaag voor het eerst mijn schaamhaar geschoren…boven mijn penis en onder mijn ballen. Ik deed dit omdat mijn vriendin mij gister heeft gepijpt en allemaal schaamhaar in haar mond had, toen ik vervolgens klaar kwam in haar mond moest ze bijna kotsen…(schaam, schaam, schaam)!
  Ik heb het dus geschoren maar nu jeukt het ontzettend! Tips??!! Ik heb daarna ook met het meisje gewone seks gehad… Zou het ook kunnen komen omdat ik het meisje anaal heb genomen…
  Of heb ik een SOA opgelopen via seks in de vagina…. Ik weet heel veel vragen in 1x maar het ontmaagd worden is niet niks!! (wel lekker hoor)!!

  Gr. Ronaldo

 • maaik

  oktober 28th, 2012

  Beantwoorden

  als ik mijn vagina scheer, de volgende dag zijn er al weer stoppeltjes… wat is hier aan te doen???

 • C.

  oktober 31st, 2012

  Beantwoorden

  Hey Maaik,

  Ik denk dat het scheren van je vagina iets vaker moet doen per week. Minimaal 2x per week, of anders 3x. Je zal dan zien dat het dan beter gaat. Succes.

 • diana

  november 7th, 2012

  Beantwoorden

  hey
  is het normaal dat er haar OP mijn vagina groeit?
  zo ja kan je dit dan scheren?

  • Geert

   augustus 16th, 2015

   Beantwoorden

   Hallo Diana,
   Het is heel normaal dat er haar op je vagina groeit.
   Het kan gewoon weg geschoren worden.

 • Henk

  november 29th, 2012

  Beantwoorden

  Ik scheer mij altijd onder de douche met olijfolie.
  Mijn gezicht, mijn ballen, het stuk tussen ballen en billen en mijn penis. Om de dag altijd lekker glad en zacht.Olijfolie voorkomt irritaties en voorkomt droge huid. Gewoon een lege shampoofles vullen met olijfolie, alles lekker insmeren met olijfolie en scheren maar!

 • Julie

  december 24th, 2012

  Beantwoorden

  Heey,
  ik ben een meisje van 16. Ik scheer mijn schaamhaar altijd weg, maar het blijft altijd maar uitbreiden en er blijven altijd goed zichtbare zart stoppeltjes over. Dus als ik men bikinin aan heb, zie je nog altijd zwarte stoppeltjes naast mijn bikini zitten, ookal scheer ik het. Ik heb nu altijd schrik dat iemand dat gaat zien dus ik doe nu altijt een schort boven mijn bikini aan. Wat kan ik doen? of is dit normaal?

  • Geert

   augustus 16th, 2015

   Beantwoorden

   Hallo Julie,
   Gebruik jij een scherp mesje.Ga jij ook tegen de haargroei in scheren dat helpt ook.En voor de bikini lijn zou ik ontharingscreme gebruiken die je 4min tot max 6 minuten laat inwerken.Dan haal je de haar zo weg en heb je geen stoppels.

 • 14 jaar

  december 28th, 2012

  Beantwoorden

  hoi, ik ben 14 jaar en heb me geschoren met een scheermes. Maar dat ging niet erg goed . wondjes etz hoe kan ik het zonder wondjes te krijgen?

  alvast bedankt

 • Figuren

  maart 14th, 2013

  Beantwoorden

  hallo allemaal,

  ik heb een vraagje ik had van een paar mensen gehoord dat er verschillende figuren bestaan om het te laten lijken dat je penis groter lijkt kan iemand mij een site sturen waar ik zo iets kan vinden.

  alvast bedenkt

 • Jaimy

  april 9th, 2013

  Beantwoorden

  Ik ben 12 en ik heb al best veel balhaar voor mijn leeftijd ook heb ik een nogal grote penis

 • Anoniem

  mei 29th, 2013

  Beantwoorden

  Ik ben 14 en heb mijn schaamhaar en balhaar eraf geschoren met een scheermesje zonder schuim of iets dergelijks
  Waar eerst mijn schaamhaar zat zitten nu zwarte puntjes is dat normaal?

 • Peter 44

  juni 4th, 2013

  Beantwoorden

  Ik vind het magnifiek een vrouw met een geschoren kutje ik en 4 vrienden zijn naturisten en na verjaardag van vriend ( goed gezopen ) zegde een maat ” wie scheert er eens zijn haar rond balzak ” ? ik scheerde haar op andere plaats buik en dacht haar komt wel terug maar nu is het 6 jaar geleden die plaats nog glad en het irriteert mij nog soms .

 • naturist

  juni 4th, 2013

  Beantwoorden

  Mijn vriendin heeft een geschoren kutje zoals veel in onze vriendenkring als we gaan neuken ja voorspel natuurlijk ze vind het leuk dat ik haar kutje kan strelen en likken met mijn stoppelbaardje het geeft haar hetzelfde gevoel zoals een kat die uw handen likt met haar ruige tong .

 • caroline de sutter

  juni 26th, 2013

  Beantwoorden

  ik scheer mezelf nu al 7 of 8 jaar en elke keer heb ik terug die rode bobbeltjes wa kan ik daar aan doen?

 • Loren

  juni 27th, 2013

  Beantwoorden

  Hey ik ben een meisje van 13 en ik heb schaamhaar om me vagina en op me kont is dat wel normaal want ik ben bang dat ik vroeger daar perongeluk heb geschoren en dat dat nu blijft en ik ben er helemaal niet blij mee
  Gr. Loren

 • C

  juli 15th, 2013

  Beantwoorden

  Het blijft belangrijk, dat je je penis of vagina minimaal 2x per week doet scheren als je dat graag wild scheren en / of bijhouden. Anders doe je het 3x per week. Zorg wel dat je goed product blijf gebruiken om irritaties te doen voorkomen.

 • bryan

  juli 16th, 2013

  Beantwoorden

  Bedankt ik heb nu ook voor het eerst mij geschoren beneden. (wel een paar wondjes)maar ik doe het zonder scheerschuim. doe het onder de douche maar hoe kan je geen wondjes krijgen bij het scheren. Groetjes Bryan (15)

 • Jelle

  juli 24th, 2013

  Beantwoorden

  Ik scheer mij al 25 jaar mijn hele lichaam.
  Het geeft een schoon en fris gevoel.Nat het scheren van penis en balzak gebruik ik een lotion.

 • Zuiper

  juli 29th, 2013

  Beantwoorden

  Op een avond kwamen we thuis zat en pochten met mekaar wie scheert er eens zijn buik op een zekere plaats ik deed het dat is zeker 8 jaar geleden Jelle ik dacht het haar zal wel terug terugkomen , neen het is nog altijd een nogal grote kale plek en het irriteert me nog dikwijls zou het nooit meer doen TE LAAT .

 • Pirke

  augustus 1st, 2013

  Beantwoorden

  Ik ben 63 en scheer me al ruim 30 jaar Zonder problemen.
  Zelfs heb ik een keer allergie tussen mijn benen gehad.
  En was bang dat het door het scheren kwam
  Heb dit toen met mijn dermatoloog besproken en het was geen probleem
  Gewoon door blijven scheren en het dat gedaan alles is over gegaan.
  En ik scheer mij nu nog met warm weer wel wat meer en zweet ik veel dan wat minder.
  Word het na een week te veel gaat het er weer af
  Zonder probleem
  Pirke

 • Jan

  augustus 8th, 2013

  Beantwoorden

  Hallo ,

  Ik ben 15 jaar heb een gevoel dat ik veel meer schaamhaar heb op rare plekken dan mensen van me leeftijd.. Mijn penis zelf is ook vol met haren zfs daar moet ik scheren vanaf mijn balzak tot aan het begin van mn eikel heb ik daar haar is dat normaal? En Ik scheer me al 4 jaar ik heb nog steeds rode bobbeltjes ik scheer met schuim weet er iemand iets tegen?

  • Herman Veen

   november 24th, 2014

   Beantwoorden

   Hoi Jan, Volgens mij is het normaal dat je haren hebt(meest aan de onderkant) van je balzak tot aan je eikel! Ik heb het in ieder geval wel! Dus dat is heel wat scheren. Ik scheer me met een ladyshave(je moet wel een goede hebben) en heb geen last van bobbeltjes!!

 • erik

  augustus 15th, 2013

  Beantwoorden

  Waarom kan je je schaamhaar niet scheren met een elecktrich scheer apparaat? Ik weet niet goed hoeeen scheermesje werkt, vandaar.

  • Schaamhaar

   september 8th, 2013

   Beantwoorden

   Erik,

   De huid in je schaamstreek is veel gevoeliger dan bijvoorbeeld op je gezicht. Je kan het altijd eens proberen, maar wij raden het niet aan.

 • Bloempje

  september 15th, 2013

  Beantwoorden

  Hoi,

  Iedereen zegt hier om 2a3 maal per week je schaamstreek te scheren om stoppels na verloop van tijd te verminderen. Dit is bij mij bijna niet mogelijk omda

 • Bloempje

  september 15th, 2013

  Beantwoorden

  Hoi,

  Iedereen zegt hier om 2à3 maal per week je schaamstreek te scheren om stoppels na verloop van tijd te verminderen. Dit is bij mij bijna niet mogelijk omdat de haartjes precies nog te kort zijn en dit de scheerbeweging ‘tegehoudt’. Resultaat: allemaal bloedende puntjes en géén glad resultaat! Wat kan ik hier aan doen? Ik heb ook de indruk dat hoe meer ik scheer hoe stugger mijn haartjes worden. Wie kan me raad geven? :-)

  • Schaamhaar

   november 3rd, 2013

   Beantwoorden

   Bloempje,

   Als je schaamhaar het mesje tegenhoudt, dan is waarschijnlijk je scheermesje niet meer scherp. Het is zeker aan te raden om kwaliteits-scheermesjes te gebruiken en deze regelmatig te vervangen. Als je wilt weten welke scheermesjes geschikt zijn, kijk dan eens in onze schaamhaar webshop

 • arlecchino

  december 22nd, 2013

  Beantwoorden

  Ik scheer mijn schaamhaar al jaren en met veel plezier. Ik gebruik na het scheren een vochtinbrengende lotion. Soms gewoon een simpele aftershave op de ballen en ik heb geen last meer van jeuk of rode puntjes. Je moet echter ook de dag na het scheren de lotion gebruiken.
  Gemiddeld 2 keer per week scheren en mijn vriendin vindt orale seks heerlijk. Geen haren in de mond, gewoon een frisse kale piemel en ballen.

  Heb je last van rode bultjes, gebruik dan een goede creme of aftershave om de huid te kalmeren.

 • Weetikveel

  januari 5th, 2014

  Beantwoorden

  Ik ben nog maar ‘beginner’ en ik kan het nog niet zo goed, maar ik krijg het mar niet glad. Er zijn altijd vervelende stoppeltjes enzo, en dat kriebelt een beetje. Weet iemand hoe je het wel helemaal glad krijgt? PS Ik ben trouwens een meisje, geen man!!!!

  • SC

   april 21st, 2014

   Beantwoorden

   met een nieuw mesje tegen de haargroei in scheren. in de hoekjes houd dat dus in dat je diagonaal moet scheren. in het midden van onder naar beneden. succes gegarandeert!

 • Kris Smet

  januari 21st, 2014

  Beantwoorden

  Ben zelf al lang mijn intieme streek aan het scheren. Maar ik heb ik heb vooral moeite met mijn balzak?? Als die niet stevig of hard (gespannen) genoeg is, dan krijg ik wondjes. Voor de rest lukt alles goed.
  Iemand tips??
  Grtz Xtofke

  PS: Mail me

  • Schaamhaar

   februari 10th, 2014

   Beantwoorden

   Kris,
   Het is inderdaad belangrijk om de huid strak te houden tijdens het scheren. Als dat niet moest lukken kan afspoelen met koud water ook helpen!

  • Anoniem

   december 26th, 2014

   Beantwoorden

   Hye allemaal
   Ik ben 12 jaar en ik scheer me nu al een jaartje ongeveer en heb nog altijd stoppeltjes maar mijn ouders weten niet dat ik me scheer dus ik pak altijd scheermessen uit de kast van mijn mama en scheerschuim heb ik niet omdat mijn mama dat ook niet gebruikt denk ik toch is de scheerschuim van mijn papa ook goed nog nooit geprobeerd maar ben het wel van plan
   Kan je me helpen ??
   Xxx anoniem

 • Roger

  januari 24th, 2014

  Beantwoorden

  Roger en ik leerden mekaar kennen in naturistecamp hij was vrijgezel en wilde dat blijven ( geen homo ) mijn lieve vrouw was ook in dat camp met echt warm weer was het er niet zoals aan zee , ik zegde tegen mijn vrouw uw kutje scheren ja ? neen zegede zij nochtans 80 % van de vrouwen dartelenden er rond met geschoren kutten mijn maat en ik vonden het werkelijk enig in plaats van een behaarde kut .

 • Viktor

  januari 29th, 2014

  Beantwoorden

  Mijn vrouw een braaf mens stierf 2 jaar geleden aan baarmoederkanker , wij waren jarenlang in club van naturisten alle vrouwen jong en oud wandelden er met geschoren kutjes en doken in zwemdok , zij was er werkelijk niet voor te vinden ” neen zegde ze ” maar er was ook een koppel en deze zomer zag ik die vrouw alleen kent gij mij niet meer ? wel mijn man ook overleden maar ben nog altijd in club , het is mijn vriendin geworden en wij zijn nog samen in club naturisten zij pronkt graag met haar geschoren kutje en ik vind het zalig .

 • Maya

  maart 5th, 2014

  Beantwoorden

  Mensen alsjeblieft ga epileren.., geen irritaties, blijft lang weg (langer dan 3weken) niet zo snel stoppels en doe er olijfolie over zo is het zacht en iriteert je huid niet! Het duurt ff maar dan heb je ook een mooi reslultaat!

 • Niet iedereen houd van een kaal kleuterkutje,
  geef mij maar al-naturel, net als borsten en lippen…

 • ...

  april 1st, 2014

  Beantwoorden

  Ik heb voor de eerste keer geschoren en ervaar inderdaad jeuk. Nu weet ik niet of ik verder wil blijven schren, als ik nu stop met scheren zal de jeuk dan snel verdwijnen? Ik hoop binnen een week?

 • Bultjes

  april 16th, 2014

  Beantwoorden

  Hallo, ja ik heb na het scheren net een wegwerp scheermesje mijn venus heuvel gescheerd maar er zitten allemaal bultjes op en het jukt heel erg! Het lijkt wel krentenbaard! Help aub!

  • SC

   april 21st, 2014

   Beantwoorden

   haai, dat komt waarschijnlijk omdat je een wegwerp mesje hebt gebruikt. die hebben minder mesjes en zijn minder scherp. ik weet dat ze duur zijn maar je kan echt beter van gilette ofzo echte mesjes kopen en steeds na een maand of 2, 3 misschien vervangen.

 • Anoniem

  mei 26th, 2014

  Beantwoorden

  Ik ben net pas begonnen met t scheren van mijn vagina.. En t kriebelt het voelt alleen glad als ik met mijn hand met de richting mee ga en als ik op school ben ben ik bang dat k de hele tijd jeuk zal krijgen, btw mijn ouders weten niet dat ik scheer

 • francis stevens

  mei 29th, 2014

  Beantwoorden

  Het blijft maanden aan een stuk hevig jeuken. Ik doe het nooit meer. Ik vind kaalgeschoren geslachtsdelen wel erg mooi, maar ik heb ook medelijden met de personen die zoiets moeten doormaken.

 • anoniem meisje 13j

  juni 19th, 2014

  Beantwoorden

  Ik ben gisteren mijn schaamhaar weg gedaan met VEET. Aan mijn schaam lippen heb ik het niet weg gedaan. Ik zou het bij deze ene keer willen houden.
  Mijn vraag is als het nu terug groeid jeukt het dan?
  En als ik het haar tot op een 1cm knip jeukt het dan of prikt het dan?
  Ik ben nu het gevoel dat de haartjes die ik weg heb gedaan met veet blijven prikken in mijn ondergoed of zo schuren…

  • Schaamhaar

   juli 10th, 2014

   Beantwoorden

   Hallo anoniem meisje,

   als je het bij één keer houdt, zal het inderdaad jeuken tot de haartjes zijn teruggegroeid. Indien je blijft waxen verdwijnt de jeuk na een tijdje. Even volhouden dus voor een mooi resultaat !

   • C

    augustus 25th, 2014

    Beantwoorden

    Ja, het blijft irriteren als je doet scheren en het niet blijft bijhouden. Ook moet je kijken welke methode het beste voor je is.

    Zo kan je waxen, of je kan jezelf 2x in de week scheren. Scheer eerst met de haar mee. Pas later als je gewend ben met het scheren, dan kan je je ook tegen de haargroei scheren.

    Ik weet het uit ervaring, daar het bij mij langer gladder blijft zonder irritatie. Succes.

 • Harm en Marieke

  augustus 2nd, 2014

  Beantwoorden

  Wij scheren ons al een jaar of vijf en hebben er veel plezier en genot van. De seks is veel intiemer zeker direct na het scheren maar ook met een baard van een paar dagen is het genieten. De laatste tijd scheert een van beiden zich en de andere ca. 5 dagen later dit ook voor optimaal plezier.
  Laatst zijn we naar een K kapper geweest die je bewerkt met scheerzeep en een echt kappersscheermes wat een extra dimensie geeft.

 • Raymond

  oktober 13th, 2014

  Beantwoorden

  ik heb een keer een reclame op de tv gezien en daar hadden ze over een ontharingscrème kun je deze ook gebruiken voor bij je vagina te ontharen en volgens mij als je dit een enkele keer gebruikt dan kont het bijna niet meer terug, mijn vraag is dit zo

 • Sebas19yrs

  december 5th, 2014

  Beantwoorden

  Sebas19yrs–gebruikt Ontharingscrème–
  Na advies doe ik het ontharen van de schaamstreek nu al ruim een jaartje met ontharingscrème.
  Eerst gebruikte ik daarvoor het merk Veet. Nu de veel goedkopere variant van de Action,”So Me body ontharingscrème 5 minuten normale huid”.
  Mijn ervaring is dat 5 minuten ontharen voor schaamhaar veel te kort is. Ter bescherming vet ik vooaf mijn eikel en sluitspier in met vaseline. Dan breng ik de ontharingscrème overvloedig aan met een spatel en plastic handschoen. Na precies 10 minuten spoel ik onder de douche mijn balzak en kont eerst goed af met veel lauw water en boen opvolgens de resten weg met een ruwe spons en Ph neutrale shampoo. Na het afdeppen smeer ik alles lekker in met babyolie. Het resltaat is echt een paar dagen superglad!!
  2 X p/w doen is bij mij voldoende.
  Tot op heden heb ik bij 10 min. nooit last gehad van irritatie.
  Op vakantie is het wel raadzaam dit de doen op de dag voordat je in zee gaat zwemmen en niet vlak voor het zwemmen :-)
  Hopelijk hebben jullie iets aan deze tip.
  Suc6!
  Sebas

 • rosalie

  januari 21st, 2015

  Beantwoorden

  ben een meisje van 15 en weeg 90 kilo (dus heb veel vet en heb een dikke vagina)heb me gister geschoren want had ik nog nooit gedaan en het was een hele erge bos maar tijdens het scheren heb ik in mijn schaamlip geschoren en et doet heel pijn wat kan ik nu het best doen?? pleas laat wat goede tips acher!

 • HansP

  maart 16th, 2015

  Beantwoorden

  voortaan eerst knippen en door iemand anders laten scheren. die heeft er beter zicht op. het sneetje groeit van zelf dicht. Een klein bloedend sneetje naast een grotere snee die 1x per maand bloedt.

 • xxlovegirlsxx

  maart 17th, 2015

  Beantwoorden

  ik ga naar gaypride dit jaar dus scheren is dan wel een must, ik vraag me alleen af: welke dag kan ik het beste scheren als ik al weet dat ik dan seks ga hebben. op de dag zelf of de dag ervoor? geen idee dus plzzzz help

  • Geert

   augustus 16th, 2015

   Beantwoorden

   Hallo xxlovegirlsxx,
   Ik zou een dag ervoor scheren.Dan zijn de wondjes ook dicht en heb je geen bloed in je ondergoed.
   Als dit zou gebeuren met wondjes.

 • Freddy

  april 4th, 2015

  Beantwoorden

  Niks zo geil als een lekkere behaarde kut. Oproep aan alle dames: laat het lekker groeien!

 • pietjeplgd

  mei 7th, 2015

  Beantwoorden

  (Man 14) heb vandaag voor het eerst mn schaamhaar geschoren maar ben er niet blij mee hoelang duurt het voordat het terug is

  • Schaamhaar

   juni 14th, 2015

   Beantwoorden

   Dag hangt van persoon tot persoon af. Schaamhaar groeit ongeveer even snel als hoofdhaar. Na een paar dagen zal het wel weer bijgegroeid zijn. Wil je terug een volledig bosje schaamhaar? Dan zal je een aantal weken tot een maand moeten wachten.

 • Henk

  juni 14th, 2015

  Beantwoorden

  Hoe voorkom je de rooie puntjes die je krijgt van het scheren?

  • Schaamhaar

   juni 14th, 2015

   Beantwoorden

   Hoi Henk!

   Zorg er voor dat je de eerste malen zeker met een nieuw (scherp) mesje scheert. Doe het ook regelmatig zodat je schaamhaar niet de kans krijgt op in te groeien.

 • Henk

  juni 14th, 2015

  Beantwoorden

  Maar als ik m’n ballen scheer doet dat pijn, hoe kan dat zonder pijn?

 • Jerry

  juni 17th, 2015

  Beantwoorden

  Ik ben 14(jongen) ik heb de uitleg gelezen en heb ook eerst mijn huid vochtig gemaakt en daarna om mijn penis geschoren en mijn “ballen”was superbang dat er een grote snee in kwam natuurlijk.toen ik klaar was.altijd geconcentreerd blijven anders gaat het fout .waren er geen wondjes alleen toen ik het wilde insmeren met een vetje (uierzalf)kwamen er boven mijn penis hele kleine mini bloed dingetjes.niks ernstig.bedankt voor deze website.voel me nu echt op gelucht.iemand tips voor die kleine wondjes of zalfjes, alvast bedankt

 • n

  juni 22nd, 2015

  Beantwoorden

  ik ben een meisje van 14 jaar (over 3 weken 15) en wil graag mijn schaamhaar scheren maar ik heb een vraag: kun je je schaamhaar scheren met een scheerapparaatje? (wel ladyshave hoor)

 • Hellup

  juni 22nd, 2015

  Beantwoorden

  Hellup, ik ben een jongen van 14 en ik wil graag voor het eerst scheren. Ik bn bang voor wondjes en veel jeuk… Verder vind ik het ook genant om aan mijn ouders voor een scheermesje te vragen. Heeft iemand tips? Plzz help me en alvast bedankt he!

 • Trevor

  juli 1st, 2015

  Beantwoorden

  Ok heb me gisteren voor yet exerts me bal/schaam haar geschoren wel tijdens het douche mar heb geen scheerschuim of shampoo Daar gezet en er Zijn nu ontzettend veel stoppels en iriteert en brand soms ook wat kan Ik doen heb net vasseline gebruikt zal dat helpen maar wat kan ik verder er nog aan doen?

 • Anoniem

  juli 7th, 2015

  Beantwoorden

  Hey,
  Ik ben een meisje van 12 en heb al redelijk veel schaamhaar. En het jeukt wel redelijk veel. Zelf scheren durf ik nog niet echt ik heb mijn schaamhaar nog nooit weg gedaan wat kan ik het beste doen???
  Help mij alsjeblieft

 • linda

  juli 12th, 2015

  Beantwoorden

  help ik heb mijn schaam haar bij mn fluit geschoren heb nu een snee het doet zeer

 • ariann

  juli 16th, 2015

  Beantwoorden

  Ik zit in een team en de volgende keer moeten we voor het eerst samen douchen is het normaal als je schaamhaar dan is afgeschoren? Het team is van de leeftijd 12 tot en met 16

  • Schaamhaar

   juli 20th, 2015

   Beantwoorden

   Hoi ariann,

   waarom zou het niet normaal zijn? Je benen of oksels scheer je toch ook? Ik zou het zéker doen, zo heb geen geen zweterig gevoel tussen je benen net na het sporten

  • Geert

   augustus 16th, 2015

   Beantwoorden

   Hallo Ariann,
   Het hoeft niet om je schaamhaar te scheren.Er zijn vrouwen en mannen genoeg die hun schaamhaar niet scheren.Jij moet doen wat jij zelf wil en prettig bij voel.

 • Suzanne

  juli 27th, 2015

  Beantwoorden

  Hey ik ben 13 en ik heb schaamhaar ik heb het al wel 2x geschoren maar ja dat was ook wel hoed maar later zei me stiefmoeder dat k het moet laten zitten maar ja k weet dus niet of de andere meiden van mijn leeftijd het dus laten zitten want ik heb nu een heel bosje schaamhaar me benen blijf ik wel scheren in de zomer maar dat doe k ook gwn maar doen alle meiden van mijn leeftijd hun vagina haar scheren?? Dan weet ik of ik het ook moet doen

  • Geert

   augustus 16th, 2015

   Beantwoorden

   Hallo Suzanne,

   Met 13 jaar zou ik de schaamhaar niet scheren.Pas als je 16 bent.Maar als jij je eigen wilt scheren,mag dat hoor.Maar kijk uit met jou huid.Het is nog gevoeliger dan met 16 jaar.Is ook per persoon verschillend.

 • Anoniempje

  augustus 11th, 2015

  Beantwoorden

  Hoi, ik heb iets van 1,5 week geleden mijn vagina geschoren maar het jeukt super erg! In het begin (3/4 dagen) deed het heel erg pijn nu niet meer maar het jeukt wel heel erg! Als ik zwem ofzo heb ik er geen last van maar als ik fiets jeukt het heel erg! Kan iemand me helpen?

 • Anoniempje

  augustus 11th, 2015

  Beantwoorden

  Hoi, ik heb iets van 1,5 week geleden mijn vagina geschoren maar het jeukt super erg! In het begin (3/4 dagen) deed het heel erg pijn nu niet meer maar het jeukt wel heel erg! Als ik zwem ofzo heb ik er geen last van maar als ik fiets jeukt het heel erg! Kan iemand me helpen? dankjewel

 • Gert

  augustus 12th, 2015

  Beantwoorden

  Is baby olie een goed product om na het scheren te gebruiken en evt. de volgende dag. Heb nu wat rode pukkeltjes. Gisteravond geschoren en ingesmeerd met L’oreal menexpert, hydra energetic anti-fatigue.
  Voelde soepel /zacht /droog aan.
  Onderbroek aan, slapen en vanmorgen geen irritatie.
  Vandaag gewerkt, nu dus last.
  Omdat het afgesloten is geweest zal er huidtranspriatie gekomen zijn?
  Nu eerst schoonwassen met water en daarna maar weer insmeren met L’oreal.

 • ok.meisje 13 j.

  augustus 14th, 2015

  Beantwoorden

  Ik ben echt heel bang dat het heel erg pijn gaat doen ik zit in een team al heel lamg we douchen ook samen en iedereeeb heefr nog niks geschoren maar het is vakantie dus ben bang als ik weer moet beginnen met mijn team ze me gaan uitllachen of raar aan kijken als ik de enige ben pleaaaase help me

  • Geert

   augustus 16th, 2015

   Beantwoorden

   Hallo ok.meisje 13j.

   Jij hoeft je eigen niet te scheren als jij dat niet wil.En jou team lacht jou niet uit.Er zijn ook volwassen vrouwen die hun vagina niet scheren.Hoef je niet te schamen hoor,ook ben als jij de enigste bent.

 • Max

  augustus 15th, 2015

  Beantwoorden

  Wat als je perongeluk een wondje maakt

  • Geert

   augustus 16th, 2015

   Beantwoorden

   Hallo Max,

   Als je een wondje maakt,kan je weinig doen.
   Dat stop ook heel snel met bloeden.
   Als het stevig bloeit dan een pleister pakken.

 • W.

  augustus 17th, 2015

  Beantwoorden

  Ik ben een jongen van 13 jaar en heb gister voor de eerste keer geschoren. Is het normaal km gewoon je schaamhaar te scheren? En als man zijnde scheer je je oxelhaar niet toch, of wel?

  Graag een reactie. Bedankt!

 • Schaamhaar

  augustus 23rd, 2015

  Beantwoorden

  Hi, W.!

  Natuurlijk is het normaal om je schaamhaar te scheren, zoveel mensen doen het. Uiteraard zijn er ook mannen die hun okselhaar scheren of bijtrimmen. Alles hangt af van je persoonlijke voorkeur. Okselhaar bijtrimmen kan bijvoorbeeld een positieve inpakt hebben op geurtjes als je vaak sport.

 • marco

  oktober 1st, 2015

  Beantwoorden

  Kan je je schaamhaar hoor verwijderen met een bodyscheerapparaat van bv philips deze mag ook nat gebruikt worden

  Marco

 • anoniem

  oktober 12th, 2015

  Beantwoorden

  Hoe kan je weten welke richting je schaamhaar groeit

 • Anoniem

  november 1st, 2015

  Beantwoorden

  Altijd als ik mijn schaamhaar wegscheer krijg ik na een paar uur echt wondjes. Als ik het dan een paar dagen later weer zou willen scheren gaan de wondjes open en tja dan bloed dat, heel vervelend dus. Ook doet het best pijn. Wat kan ik hieraan doen? Komt dit vaker voor?

 • Vuegen willy

  november 13th, 2015

  Beantwoorden

  Ik hebiets uit geprobeerd mijn benen vollledige kaal te scheren hoe ver kam zijn schaamhaar rond de weg scheren graag antwoord omdat ik string draag

 • berten

  november 17th, 2015

  Beantwoorden

  Men zegt steeds dat men niet droog mag scheren ik scheer steeds droog en heb nog nooit problemen gehad.

Leave a Comment

* deze velden zijn verplicht