Waxen

De brazilian wax zoals het in de volksmond genoemd wordt, word uitgevoerd door warme was op het schaamhaar te smeren. Vervolgens wordt een “trekpapiertje” opgeplakt en wordt al het haar er in één ruk afgetrokken. Als je een perfect gladde bikinilijn of schaamstreek wilt hebben, is dit de perfecte ontharingsmethode voor jouw! Vooral tijdens de zomermaanden is deze behandeling erg populair. De haartjes worden namelijk met de haarwortel verwijderd waardoor het resultaat langer blijft dan wanneer je je zou scheren. Wat zorgt voor een zorgvrije standvakantie waar je met een gerust hart in bikini, zwembroek of zelfs zonder kleren kan rondlopen.

Veel mensen denken dat het laten waxen van je schaamhaar heel pijnlijk is, maar eigenlijk is dit niet waar. Als het goed gedaan wordt kan je het vergelijken met het lostrekken van een pleister. Als je hem traag lostrekt doet het heel veel pijn, maar als je hem in één ruk lostrekt is het vrijwel pijnloos.

Doe het zelf of laten waxen?

Waxen wordt meestal gedaan in een gespecialiseerd schoonheidscentrum, maar je kan dit ook perfect thuis doen. Er zijn namelijk genoeg “doe-het-zelf-kitjes” op de markt met wasstripts waarmee je je thuis perfect kan ontharen (Tip: kijk eens in onze shop). Koop dan wel degelijke wax-setjes, het zou zonde zijn om je niet meer te laten waxen door slechte ervaringen met goedkope setjes. Uiteraard zal je het waxen eerst onder de knie moeten krijgen voordat je het resultaat van een schoonheidssalon zal kunnen evenaren.

Als je je voor de eerste keer wil waxen, raadt ik je aan om een bezoekje te brengen aan een schoonheidssalon, ook al wil je het liever zelf thuis doen. Zij zullen je raad geven over welke producten je best wel en niet gebruikt.

Voorbereiding

Je laten waxen of het zelf doen lijkt misschien pijnlijk, maar door je goed voor te bereiden op je behandeling hoef je helemaal geen pijn te lijden. Vergeet ook niet dat hoe vaker je je waxt, hoe minder pijn het zal doen omdat je telkens de haartjes met de haarwortel mee uittrekt. De nieuwe haarwortel zal na verloop van tijd zwakker worden, zodat het waxen ook minder pijn zal doen.

 • Zorg er zeker voor dat je schaamhaar niet te lang, maar ook niet te kort is. Te lang schaamhaar zal samenklitten in de wax en op te kort schaamhaar zal de wax niet blijven plakken. Een halve centimeter is ideaal.
 • Als het je eerste keer is dat je je laat waxen of het zelf doet, neem je best een pijnstiller in om je meer op je gemak te stellen. Eenmaal je het waxen gewoon bent geraakt mag je dit overslaan.
 • Gebruik steeds harde was, dit is minder pijnlijk omdat deze enkel aan de haartjes blijft plakken en niet aan de huid waardoor de kans op pijn fel verminderd wordt. Probeer je verder te ontspannen.

American, French of Brazilian wax?

Net zoals bij andere ontharingsmethoden heb je bij het waxen ook verschillende soorten. Als je bij een schoonheidsspecialist om een American Wax vraagt, zullen ze netjes de lijn van je ondergoed volgen en alle uitstekende haartjes verwijderen. Een goede tip is om het kleinste bikinibroekje of zwembroekje mee te nemen zodat je zeker bent dat er niet te veel haar blijft staan.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, vraag dan naar een French Wax. Hierbij zal je schoonheidsspecialist net iets verder dan je bikinilijn gaan, desgewenst in een figuurtje zoals een V-vorm of een streepje.

Wil je helemaal schaamhaarloos van je zomervakantie willen genieten, dan moet je vragen naar een Brazilian Wax. Hierbij zal al het haar verwijderd worden.

Wat nadien?

Zoals je misschien al gemerkt zou hebben is waxen compleet onderhoudsvrij. Wel kan je na een behandeling best een warm bad nemen en dode huidcellen verwijderen door je huid lichtjes te scrubben. Zo voorkom je dat nieuwe haartjes zullen ingroeien en rode bultjes zullen veroorzaken.

Na enkele weken, meestal ongeveer een maand, zal je zien dat je schaamhaar teruggegroeit is tot ongeveer een halve centimeter. Dat is het moment om opnieuw te waxen. Zo voorkom je dat je voor je behandeling je schaamhaar nog kort zou moeten trimmen, waardoor je je dus moeite bespaard.

Moest je een schrik gepakt hebben van je eerst wax-ervaringen, dan kan ik je enkel de goede raad geven om door te bijten en toch nog 2 of 3 keer te gaan. Je zal merken dat je na verloop van tijd bijna niets meer van het waxen zult voelen, omdat je huid gewend is geraakt aan het uittrekken van je haartjes.

Tot slot in het kort nog even de voor- en nadelen van waxen:

Voordelen van waxen

 • Waxen geeft een uiterst glad resultaat
 • Je hebt geen last van jeuk, wat je bij scheren wel eens hebt
 • Nadat je gewaxt bent, ben je een maand verlost van alle schaamhaarzorgen

Nadelen van waxen

 • Als het verkeerd gedaan wordt, kan het pijnlijk zijn. (Zoek dus een goed schoonheidsbureau uit dat gespecialiseerd is in brazilian waxing)
 • Sommige vrouwen zijn verlegen of beschaamd om iemand anders hun schaamhaar te laten waxen.
 • Het is enkel populair bij vrouwen.

Combinatiewax

Schoonheidssalons bieden vaak een soort van combinatiewax aan. Zo kan je je benen, schaamlippen en konthaar met één afspraak laten waxen. Als je een combinatiewax besteld krijg je meestal ook korting.

 • Smasje

  juni 1st, 2013

  Beantwoorden

  Hoi, is het veilig om je schaamhaar zelf te waxen met zelf gemaakte suikerwax ??

 • S91

  juli 19th, 2013

  Beantwoorden

  Ik weet niet zeker of het veilig is, maar ik heb mijn schaamhaar best vaak verwijderd met suikerwax zonder echte problemen. Het enige was dat mijn huid de eerste 12 uur wat dikker was. Na het suikerwaxen nam ik ook altijd een tweede douche. Ik gebruikte overigens de koude methode.

  Omdat ik het wel een enorm gedoe vind om goede suikerwax te maken had ik laatst mijn schaamhaar verwijderd met Veet-wax. Nu ben ik al dagen schilferig en pijnlijk tussen mijn benen. Er stond ook in de gebruiksaanwijzing dat het er geen geschikte wax voor was, maar ik was te desperate om dat advies op te volgen.
  Volgende keer gebruik ik dus weer de suikerwax.

 • Yilmaz

  juli 22nd, 2013

  Beantwoorden

  ik wil de braziliaanse wax proberen thuis, waar kan ik die krijgen en voor hoeveel ?

  • Schaamhaar

   juli 26th, 2013

   Beantwoorden

   Neem eens een kijkje in onze shop. Hier kan je voordelig alle benodigde producten kopen

 • 13 jaar

  mei 21st, 2014

  Beantwoorden

  Hoe maak je suikerwax? Ik ben nml nog maar 13 dus ik ga niet bij de schoonheidsspecaliste liggen of wax bestellen want dan zal ik dat aan mijn moeder moeten vetellen, ik wil wel graag van mijn schaamhaar af sowieso bij de bikinilijn maar het liefst helemaal dus wat kan ik doen?

  • Schaamhaar

   juli 23rd, 2014

   Beantwoorden

   Hi,
   in onze laatste blogpost vind je het volledige recept van de beste suikerwax om je volledige lichaam te ontharen.

 • b

  juli 18th, 2014

  Beantwoorden

  Ik wil thuis zelf gaan waxen (Brazilian wax) en vroeg mij af welk product hiervoor het beste zou zijn

 • H

  november 2nd, 2014

  Beantwoorden

  Hallo

  Ik vraag me al lange tijd af waarom je tegen de haargroeirichting in moet waxen?
  Dan breken de haartjes toch af?
  En als je met de haargroeirichting mee waxt trek je ze er toch mooi uit?

  Groetjes

 • nathalie

  december 11th, 2014

  Beantwoorden

  Hoi

  Ik heb nu een aantal keren gewaxt met harde wax van gigi, erg goed maar ik vroeg mij af indien er een verschil was tussen harde en zachte wax, ik weet dat de methodes verschillen maar is er een verschil tussen deze twee qua resultaat?

 • Daphne

  december 24th, 2014

  Beantwoorden

  Kun je ook bij je schaamlippen harsen?

 • Vicky

  februari 9th, 2015

  Beantwoorden

  Hy,
  Ik ben 14 en wil graag mijn bikinilijn waxen. Met welk product doe ik dot het best?

 • Fleur de Nijs

  juli 1st, 2015

  Beantwoorden

  Hallo, mijn dochter is 13 en heeft al redelijk wat schaamhaar. We hebben al van alles geprobeerd, maar ze wil nu graag waxen omdat het (ivm de zomervakantie) toch irriteert bij het dragen van bijv een bikini. Kan het al op die leeftijd? Groet en Dank!

 • Mike

  oktober 1st, 2015

  Beantwoorden

  Ik ben 15 kan ik me dan al waxen bij een wax zaak

 • Robin

  november 20th, 2015

  Beantwoorden

  Misschien is dit een hele stomme vraag, maar op het internet kan ik het niet vinden. Ik heb een litteken van een knip van mijn bevalling en heel af en toe ‘trekt’ die plek nog wel eens. Kan ik mij evengoed laten waxen of kan ik dat beter laten?

Leave a Comment

* deze velden zijn verplicht