Epileren

Posted by on Sun, May 29, 2011
In
Tags

Heb je veel vrije tijd en wil je geen enkel haartje meer tegenkomen in je bikinilijn? Dan heb je de keuze tussen je schaamhaar waxen of epileren. Beide lijken pijnlijke ontharingsmethoden en de meeste vrouwen kiezen dan voor het waxen, maar toch zijn er enkele die voor het epileren kiezen.

Het epileren van je schaamstreek is vaak een tijdrovende en minder aangename klus, waardoor het ook vaak in schoonheidscentra gedaan wordt. In feite is het de bedoeling dat je een voor een alle schaamhaartjes gaat uittrekken met een pincet. Het voordeel van deze ontharingsmethode is dat je de haarwortel mee uittrekt. Hierdoor zal het merkbaar langer duren voordat je schaamhaar terug zal beginnen groeien. Het nadeel van het epileren is volgens mij wel duidelijk: voor de meesten zal dit een vrij pijnlijke behandeling zijn.

Manueel epileren

Het manueel epileren van de volledige bikinilijn wordt niet zo vaak gedaan. Meestal wordt het grootste gedeelte geschoren of gewaxt en worden de randjes daarna afgewerkt door middel van epilatie.

Scheer of knip voordat je met het epileren begint je schaamhaar tot ongeveer een halve centimeter kort. Zo zit het niet echt in de weg, maar kan je het toch gemakkelijk vastgrijpen met een pincet. Neem een haartje vast met je pincet en trek het er met een snelle en krachtige ruk met de haargroeirichting mee uit. Zo voorkom je dat je wondjes krijgt of dat de haartjes later rechtop teruggroeien en beginnen te prikken.

Zorg dat je tijdens het epileren steeds een warm compres of een warme vochtige handdoek bij de hand hebt. Zo kan je je huid kalmeren als deze rood en pijnlijk begint aan te voelen.

Zie je het niet zitten om jezelf elke maand op deze manier te epileren? Misschien is het elektrisch epileren dan iets voor jouw! Maak gelukkig zijn er ook nog andere ontharingsmethoden.

Elektrisch epileren

Elektrisch epileren is een trend die enkele jaren geleden ontstaan is bij de jeugd. Het gebeurt met een elektrisch apparaatje dat je over je huid beweegt. In de mond van het apparaat zit een ronddraaiende cilinder met tangetjes die elk een haartje vastgrijpen. Door de draaiende beweging van de cilinder worden de haartjes dan uitgetrokken.

Omdat deze elektrische epileerapparaten vaak met verzachtende hulpstukken zoals trilfuncties of warme en of koude epileerhoofden komen, is het vaak minder pijnlijk dan het manueel epileren. Ook gaat het epileren veel sneller. Lees wel altijd goed de handleiding voor je je epileerapparaat gebruikt! Niet elk apparaat is geschikt voor de gevoeligere bikinilijn. Vaak bestaan er ook extra opzetstukjes om je bikinilijn mee te ontharen.

Wie epileert er?

Niet iedereen weet het, maar Jennifer Anniston is een grote fan van deze ontharingsmethode. Zelf gaat ze maandelijks naar een schoonheidsspecialist om een Brazilian Wax uit te laten voeren. Als ze dan terug thuiskomt, haalt ze onmiddelijk haar pincet boven om ook de overgebleven haartjes weg te halen. Van een schaamhaarobsessie gesproken..