Stijlen & figuren

Posted by on Sun, Mar 6, 2011
In
Tags

Wil jij ook eens iets anders proberen dan de standaard brazilian wax, het streepje of een bosje schaamhaar? Wil je eens origineel schaamhaar waarmee je jouw vriend of vriendin mee kan verrassen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Hieronder staan de meest populaire schaamhaarstijlen voor jouw opgesomd, inclusief een eenvoudige handleiding om ze perfect uit te kunnen voeren. Neem zeker onze scheertips eens door, om een figuurtje in je schaamhaar te krijgen moet je het scheren helemaal onder de knie hebben! Voor een perfect resultaat is het aan te raden om heel glad te scheren of je schaamhaar te waxen.

Stijlen

Puur natuur, bosje

Deze schaamhaarstijl is de eenvoudigste, je hebt hier namelijk geen werk mee. Als je je schaamhaar niet onderhoudt of wel onderhoudt en een bosje laat groeien heb je deze schaamhaarstijl.

Getrimd

Bij deze schaamhaarstijl is je schaamhaar netjes kort getrimd, maar niet geschoren. De lengte van het schaamhaar kan varieren van enkele millimeters tot een paar centimter.

Driehoek

Bij deze schaamhaarstijl is het schaamhaar langs beide zijden van je been gewaxt of weggeschoren zodat er enkel een kleine driehoek zichtbaar blijft. Deze schaamhaarstijl wordt vaak door vrouwen in de zomer gebruikt om hun bikinilijn niet helemaal te hoeven scheren. De grootte van de driehoek en de lengte van de schaamharen in de driehoek kan variƫren.

Landingsbaan

Het schaamhaar is hierbij in een rechthoek geschoren, het overige schaamhaar wordt verwijderd door zich te scheren of te waxen. Het schaamhaar in de rechthoek wordt meestal ook kort geknipt of getrimd tot een halve centimeter of minder.

Brazilian wax, het streepje

Dit is veruit een van de bekendste schaamhaarstijlen. Bij de brazilian wax of “het streepje” wordt bij voorkeur al het schaamhaar gewaxt buiten een verticaal streepje gecentreerd boven de schaamlippen. De haarlengte van het streepje moet minder dan een halve centimeter zijn.

Full brazilian, hollywood, kaal

Bij de full brazilian wordt al het schaamhaar verwijderd. Meestal wordt dit gedaan door het schaamhaar te waxen, zodat men zeker is dat al het schaamhaar weg is. Scheren of epileren is ook een mogelijkheid, al geeft dit niet zo’n glad resultaat.

Schaamhaar verven, kleuren

Vaak wordt schaamhaar geverfd om het nog unieker en aantrekkelijker te maken. Denk aan schaamhaar in de stijl van een hartje. Na het scheren zou men het schaamhaar nog rood kunnen laten kleuren voor een beter resultaat.

Voor mensen met een afwijkende schaamhaarkleur kan het ook een optie zijn om het schaamhaar te laten kleuren in de kleur van hun hoofdhaar.

Piramide

Net zoals de driehoek maar dan kleiner en ondersteboven. Ook deze schaamhaarstijl wordt net boven de schaamlippen uitgevoerd. Aan de randen wordt al het overbodige haar gewaxt.

Hartje

Hierbij wordt het schaamhaar geschoren in de vorm van een hartje. Dit kan aangevuld worden door het schaamhaar bijvoorbeeld rood te kleuren, voor een nog origineler effect.

Letters, initialen..

Scheer de voorletters of initialen in je schaamhaar om je vriend of vriendin te verrassen. Succes gegarandeerd!

Pijltje

Scheer je schaamhaar in de vorm van een pijltje om je partner aan te geven waar hij naar toe wil.

Andere leuke schaamhaarstijlen

Deze afbeelding is de meest complete die we konden vinden. Bijna alle mogelijke schaamhaarstijlen zijn hierop afgebeeld. Ben jij nog creatiever? Lees dan zeker de volgende paragraaf!

Laat je inspiratie de vrije loop

Heb je al de opgesomde schaamhaarstijlen al geprobeerd? Vind er dan zelf eentje uit! Laat je inspiratie de vrij loop en verras je partner. Waren de reacties positief? Laat dan in de reacties achter welke schaamhaarstijl het geworden is of stuur een foto in!